• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Први знаци опоравка Дарка Јурковића из ГолубинацаДесет дана након оперативног захвата на специјализованој клиници за лечење матичним ћелијама у Бечу, Дарко Јурковић је у свом дому у Голубинцима примио председника Општине и представнике медија како би поделио своје прве утиске. Видљива присутност емоција, али и позитивног раположења није се могла избећи током овог сусрета , а Дарко се потрудио да и овог пута покаже храброст пред изазовом који га очекује у борби за оздрављење.

Током кратког сусрета Дарко је причао о боравку на клиници, њеним докторима и стручњацима који су показали висок ниво професионализма, не само приликом трансплатације већ и приликом доношења брзе одлуке да изврше још две непланиране хируршке интервенције без којих би, како му је на клиници речено, његов живот био у опасности. Након упознавања са Дарковим комплетним здравственим стањем установљено је да је неопходно да се изврши ревизија интервенције која је у децембру 2012. године изведена у Београду од стране наших лекара. Током овог захвата пронађена је заборављена газа, која би ускоро изазвала велике компликације.

„Трансплантација матичних ћелија је прошла успешно, а иза мене је још један догађај који ћу памтити, посебно када су у питању додатне две интервенције без којих би сигурно имао великих проблема. Из тог разлога мој опоравак је сада успорен, због додатно примљених лекова, али не и заустављен, верујем да ће све бити у реду. Строго су ми забрањени антибиотици јер они убијају матичне ћелије, што све додатно отежава, тако да сам сада у потпуном карантину. Након десетак дана већ осећам да организам реагује на третман, смањује ми се укоченост у шакама обе руке и сваким даном сам све боље. За месец дана би требало да кренем на рехабилитацију у бању Сланкамен где сам и раније ишао. Хвала свима још једном, на хуманости и солидарности, на акцијама које сте организовали, хвала вам што сте уз мене, што ми дајете снаге јер без вас све ово не би било могуће“, поручио је Дарко током разговора.

Посебан моменат током сусрета био је симболични поклон, портрет нацртан графитном оловком, који је Дарко припремио за председника Општине Ђорђа Радиновића у знак захвалности што је у тешким моментима био уз њега. Подсећајући да целу Даркову причу доживљава и лично као човек, јер је познавао Дарка и пре саобраћајне несреће, председник Општине је обећао да ће дати све од себе да Општина буде уз Дарка до потпуног оздрављења, поготово када су у питању и нове акције, које ће уследити као припрема за још један одлазак у Беч следеће године, тачније по препорукама лекара годину дана након ове операције.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије