• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Стара Пазова потписала Уговор са Министарством омладине и спорта и ФСС-омМинистарка омладине и спорта проф. др Алиса Марић потписала је данас са председником Фудбалског савеза Србије Томиславом Караџићем и председником Општине Стара Пазова Ђорђем Радиновићем, Уговор којим се дефинише власништво над Кућом фудбала.

Овим актом, који је министарка Марић потписала у име Републике Србије, у С.Ц. Кућа фудбала, у Старој Пазови одређени су сувласнички делови овог спортског комплекса на чијој су изградњи удруженим снагама радили Министарство омладине и спорта, Фудбалски савез Србије и Општина Стара Пазова.

„Веома сам поносан на овај пројекат који је репрезентативан не само на нивоу Србије, већ и шире. Успех који смо заједнички остварили у овом подухвату ме охрабрује у намери да се као Општина понудимо за једну нову сарадњу када је у питању локација и изградња националног фудбалског стадиона“, истакао је приликом потписивања уговора председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

„Потписивање овог Уговора резултат је одлуке Владе Србије из 2009. године и представља бригу државе о уложеним средствима, односно о седамнаест посто учешћа државе“, рекла је министарка Алиса Марић. Према њеним речима, Министарство омладине и спорта учествовало је у изградњи прве и друге фазе овог објекта и завршило део издрадње треће фазе, односно трибина. Како је истакла министарка, овај спортски комплекс представља најбољи пример како би држава требало да брине о спортској инфраструктури која је у њеном власништву.

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић истакао је да је тај савез заједно са Министарством омладине и спорта и Општином Стара Пазова, као и уз подршку ФИФА и УЕФА изградио овај објекат који представља живу кућу српског фудбала. „Овај центар који је постао веома познат у целој Европи, намењен је свима који желе да се у њему припремају“, рекао је Караџић.

Након потписивања Уговора, Караџић је министарки Марић уручио плакету за изузетан допринос развоју српског фудбала, као и дрес националног тима са бројем 64 који симболично представља број поља на шаховској табли. Плакету као признање Фудбалског савеза Србије примио је и председник Општине Ђорђе Радиновић, а као некадашњи фудбалер, и дрес националног тима са бројем десет. Делегација Министарства омладине и спорта, у којој је била и помоћница министра за управљање пројектима Загорка Петровић, обишла је спортски комплекс и трибину која је у завршној фази изградње.

Галерија фотографија

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије