• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Плански бављење социјалном политиком и угроженим грађанима, инфраструктура, стране инвестиције, и више стотина нових радних места, само су део планова локалне власти, како за 2013. год. тако и за будући период. На конференцији за новинаре која је за циљ имала сумирање постигнутих резултата, и представљање планова за предстојећих годину дана, први човек старопазовачке општине Ђорђе Радиновић, и Недељко Ковачевић, директор дирекције за изградњу, једног од најбитнијих јавних предузећа, представили су општину Солидарности и Инвестиција.

“Јако је битно да смо обезбедили огрев за најугроженије грађане, који се сада греју најквалитетнијим угљем. Ван Центра за социјални рад, обезбеђено је преко 60 једнократних помоћи у висини од 10 до 20 хиљада динара. Хуманитарна акција за Дарка Јурковића из Голубинаца, помоћ многочланој породици Кормош из Старе Пазове и венчање две особе за инвалидитетом који су и запослени у Општинској управи, само је низ акција које са собом носе хуманост. За јако кратко време наша општина је прозвана као општина Солидарности, која је истакнута и тиме што смо обезбедили Тумача лиза за глувонеме особе, којих по последњој статистици, у нашој општини има 52. Наградили смо најуспешније ученике са 1.390.000 дин. донирали смо Уницеф-у, и самим тим допринели побољшање услова за децу у Србији. Такође нам је у плану да у наредне три године све основне школе уђу у програм Уницеф-а “Школа без насиља”. За припаднике полиције у нашој општини, Општина ће набавити и 8 панцир прслука”. – нагласио је председник општине Ђорђе Радиновић, и додао да је план за 2013. привлачење што већег броја страних инвеститора како би се обезбедила нова радна места, и формирање нове четврте индустријске зоне, која ће бити најперспективнија у Србији.

О инвестицијама у нашој општини, како оним које су већ завршене, тако и оним које су у плану, причао је директор Дирекције за изградњу Недељко Ковачевић, који је истакао да ће већ крајем јануара расписати тендер за све неасфалтиране улице у нашој општини. “Задаци од изузетног значаја су радови на асфалтирању путне мреже од Старе Пазове до Старих Бановаца, формирање нове улице у центру Старе Пазове, (Ћирила и Методија – Хурбанова), реконструкција словачке Евангеличке цркве и Парохијског дома, адаптирање простора РТВ Стара Пазова и Народне кухиње, као и зацевљење канала Мали Бегеј. За Нову Пазову у току је израда пројекта за уређење центра, кружни ток и главну улицу. Планирамо адаптацију ОШ “Растко Немањић Свети Сава“, доградњу вртића, изградњу нове пијаце, и уређење Велике баре. У Војки је планирана изградња водоводне мреже, уређење паркинга и изградња ограде гробља, израда пројекта уређења центра, и изградња капеле. У Крњешевцима ће се урадити реконструкција Угриновачке улице и улица кроз Индустријску зону.” - Најавио је директор Дирекције и истакао да је у плану и Спортска хала у Голубинцима као и фасада на школи и пензионерском дому.

“У Белегишу је у плану уређење спуста до Дунава, изградња водоводне и канализационе мреже, изградња Ромског дома као и адаптација Дома здравља. У Сурдуку ће се радити на уређењу спуста ка Дунаву и на постављању уличне расвете. У Новим Бановцима у наредном периоду планиран је завршетак изградње вртића, уређење центра и аутобуских стајалишта, кружни ток код Земунске улице, а у Старим Бановцима планирана је реконструкција паркинга, изградња пристаништа код ресторана Венеција, реконструкција аутобуских стајалишта и фудбалског игралишта.”- нагласио је Недељко Ковачевић, и додао да су наведене ставке које су од великог значаја за све грађане, планиране управо за наредних годину дана, и да су иако звуче “предизборно” оне остварљиве већ у наредном периоду.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије