• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

kormosСветски дан детета, Србија је дочекала уз око 400.000 деце, а према подацима Министарства рада, запошљавања и социјалне политике 386.485 деце прима дечији додатак. Светски дан детета обележио се и у општини Стара Пазова, тим поводом први човек старопазовачке општине Ђорђе Радиновић, посетио је породицу Кормош, која броји 10 чланова.

За децу Данијелу, Драгану, Стефана, Стефану, Бојану и Јожефа, локална самоуправа обезбедила је одређену врсту помоћи која им је од великог значаја. Старе кревете, заменили су нови и функционалнији кревети на спрат. Атеље "Антре" обезбедио је тепихе за цео стан величине 50 квадрата, док су "Маx Спорт" и "Медиус" Супермаркет, донирали обућу, одећу и пакете са храном и хигијеном.

"Велика је срећа што можемо да помогнемо и пружимо материјалну и моралну подршку овој породици, која има највише деце у нашој општини. Дивим се њиховим родитељима, који су пример храбрости, док је у Србији наталитет у драстичном опадању."- истакао је председник општине.

Пирошка Кормош мајка шесторо деце, захвалила се председнику што их је посетио и истакла овом приликом да су од великог значаја гардероба и пакети са хигијеном "Зима долази, и ова донација је јако битна управо због деце. Ово је први пут да добијамо помоћ од Општине, и заиста велико хвала" - истакла је Пирошка Кормош.

Ово је само једна у низу акција локалне самоуправе, која управо оваквим гестовима показује да су грађани на првом месту.

Иначе, Светски дан детета обележава се од 20. новембра 1989. године када је Генерална скупштина УН усвојила Конвенцију о правима детета, као први међународни документ у области људских права који се посебно бави децом.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије