• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Прошло је само пет месеци од како је постављен камен темељац, а већ данас је у присуству високих званичника отворен технолошки центар за инжењеринг и производњу "Милбауер" у Старој Пазови, у којем ће се израђивати пасоши и лична документа високог степена заштићености. Отварању Технолошког центра вредног 10 милиона евра, присуствовали су министри Небојша Ћирић и Ивица Дачић, представници компаније Милбауер и челни људи Општине Стара Пазова. Технолошки центар налази се непосредно уз "Кућу фудбала", где је пре 6 месеци и потписан уговор за изградњу истог. Технолошки центар је изграђен у рекордном року, и за сада запошљава 50 високообразованих кадрова.

Притиском једног дугмета потпредседник Владе Ивица Дачић покренуо је машине и тиме озваничио почетак рада Технолошког центра. Влада Србије са својим ресорима дала је пуну подршку овом пројекту. „Реч је о новим пасошима, биометријским пасошима који су данас међу најмодернијима у свету“ -каже Ивица Дачић, министар унутрашњих послова. Дачић је поручио да је фабрика плод сарадње српских и немачких стручњака изузетно важна за Министарство унутрашњих послова, пошто ће израђивати пасоше и лична документа од изузетног квалитета и високог степена заштићености.


Министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић, навео је да ће тај високо технолошки производни центар бити и развојни и едукативни. У њему ће, како тврди, радити домаћи инжењери и стручњаци и биће успостављена сарадња са Угандом и Грузијом, где "Милбауер" има сестринске фирме. "На тај начин ћемо извозити домаћи памет. Влада Србије ће настојати да испуни оно што је обећала , да до краја године запосли још 50 стручњака и да прошири овај центар. Ово мора бити друга кућа Милбауера" - истакао је Ћирић.

Оснивач компаније и председник "Милбауер" групе Јозеф Милбауер је рекао да је импресиониран сарадњом Владе Србије и групе коју води, и додао да му је част што може да сарађује са Србијом, а из Србије и са светом.
"Верујем да је ово одлична инвестиција у Србији. Започињемо велку причу и овде ћемо бити предвођени нашим српским тимом" - поручио је Милбауер.
Генерални директор "Милабауера" Бојан Стојадиновић је рекао да компанија запошљава 80 високо образованих стручњака, да је фабрика изграђена на четвртини простора добијеног од општине Стара Пазова, и да је циљ да се у будућности на том простору она и прошири.

Председник општине Стара Пазова Горан Јовић је оценио да су локалне самоуправе у Србији способне за велике инвестиције, што је Стара Пазова и доказала изградњом фабрике за мање од шест месеци. „Можемо да кажемо да је ово један од најлепших и најсавременијих Технолошких паркова у свету. То много значи за имиџ једне општине. Ово је заједнички пројекат компаније Милбауер, Владе РС и Општине Стара Пазова, и ја сам поносан, јер кад су у питању високе технологије Стара Пазова је лидер у региону“ -тврди Горан Јовић, председник Општине Стара Пазова.

Технолошки центар простире се на површини од око 5.000 метара квадратних и налази се у Источној радној зони у Старој Пазови.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије