• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

eUprava2Општина Стара Пазова значајно је унапредила ефикасност пружања услуга грађанима и привреди. Путем електронских сервиса грађани старопазовачке општине долазиће много лакше и брже до потребне документације јер је почела са радом електронска управа.

Уз помоћ софтверског решења еШалтер, омогућено је слање захтева Општинским службама, који су до сада физички морали да се доносе на Општинске шалтере. Сва одељења Општинске управе омогућиће своје сервисе у електронском облику. Софтверско решење еМатичне књиге омогућава повезивање свих месних канцеларија и ефикасан процес обављања матичарских послова. Наведена апликација такође омогућава синхронизацију података са централним системом другог примерка матичних књига у Министарству за људска и мањинска парава, државну управу и локалну самоуправу. еПисарница омогућава аутоматизацију интерних пословних процеса писарнице и ефикасну услугу општинске управе кроз бржу обраду предмета на већем броју физичких шалтера.

Увођење поменутих решења представља допринос Општине Стара Пазова свеукупној иницијативи за реформу државне управе и локалне самоуправе, развој сектора привреде и информационог друштва. Имплементирана решења су у складу са усвојеним Националним Стратегијама развоја информационог друштва, Стратегијама реформе државне управе, Стратегијама привредног развоја и свеукупним политикама које су усмерене на процес регионалних асоцијација и сарадње и процес придруживања Европској Унији.  

Председник општине Стара Пазова Горан Јовић, подсетио је да пре четири године старопазовачка општина није имала ни сајт, а данас има своју званичну презентацију, бизнис портал, Контакт центар  и е-Управу.  Дугачки редови испред шалтера постаће прошлост, јер управо увођење електронске управе у Општини Стара Пазова омогући ће грађанима да до неопходних докумената долазе лакше, брже и без узалудног трошења времена. “Све се ради за грађане. Једна локална самоуправа је одговорна и успешна онолико уколико све оно што ради, ради да би грађанима било добро“, истакао је први човек старопазовачке општине.

Знак за почетак рада електронске управе у општини Стара Пазова дао је Милан Марковић, министар за људска и мањинска права, локалну самоуправу и државну управу Србије. Министар за државну управу и локалну самоуправу истакао је током посете да општина Стара Пазова са правом носи епитет општине бизниса и спорта. “Ми смо кренули са електронским матичним књигама, Стара Пазова је и ту у самом врху, урађен је јединствени бирачки списак, и ту немам примедби како је Пазова све ажурирала” - рекао је министар Марковић, нагласивши да је Стара Пазова мотор развоја Срема са сто милиона евра инвестиција реализованих протекле четири године, уређењем нових индустријских зона којих ће бити укупно пет, и са скоро 30 одсто укупно запослених у Срему. "Стара Пазова није тек тако добила признање за најбољу локалну самоуправу у 2011 години, она је то признање добила, јер га је заслужила, и Горану Јовићу са пуним правом могу да кажем браво, јер води тренутно најуспешнију општину у Србији. Стварно сам импресиониран свиме што сам видео, и свака част." додао је министар Марковић.


Представници TSG Group Зоран Савић и Катарина Тулић представили су у оквиру тридесетоминутне презентације како ће е-Управа функционисати, од електронског шалтера, преко електронске писарнице до електронских матичних књига. Увођење електронске управе највећа је административна реформа у Србији у њеној модерној историји. 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије