• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Поводом доласка Њ. Е. амбасадора Словачке Републике Јана Варше, у посету Старој Пазови, председник општине Горан Јовић  са задовољством је одвојио  време, и посебно га посветио делегацији Словачке.

Целодневном  посетом обухваћени су Центар за културу, испред којег је директор самог Центра Александер Бако, спровео делегацију Словачке кроз радни процтор, и такође показао галерију, у којој сваке недеље уметници излажу своје радове. Потом је уследио обилазак  Српске православне црквене општине,испред које је јереј Срђан Ђурђевић угостио делегацију у Парохијском дому, и показао Храм Светог Пророка Илије. Свечани дочек Словачког амбасадара приређен је и у Парохијском дому Словачке евангелистичке црквене општине, где је фарар Игор Фелди заједно са породицом и верницима са великим одушевљењем поздравио амбасадора, показао му просторије Дома, и послужио га традиционалним специјалитетима. Убрзо су уследиле и посете основној школи “Херој Јанко Чмелик”, и посета Словачкој евангелистичкој цркви.

Обилазак Словачког народног дома такође није прошао незапажено. Потпредседница Владе АП Војводине, Ана Томанова Маканова пријатно је изненадила госте и заједно са њима погледала изложбу уникатно украшених ускршњих јаја, која је изазвала велико одушевљење и поштовање присутних. 

“Веома сам изненађен и одушевљен свиме што сам до сада видео, и Центар за културу, и цркве и школу, али посебно сам одушевљен овим ручним радовима које видим овде. Јако сам задовољан и срећан што се у Старој Пазови показује да се традиција, обичаји и језик Словака негује” истакао је амбасадор Словачке Јан Варша.

“Срећна сам што је председник општине Стара Пазова Горан Јовић,  приредио овако леп дочек амбасадору. Он је први пут у посети старопазовачкој општини, и веома сам задовољна што видим да је одушевљен и посетом и домаћинима који су га угостили.” рекла је Ана Томанова Маканова, потпредседница Владе АП Војводине.

Први човек старопазовачке општине Горан Јовић, је истакао да Срби и Словаци годинама живе у хармоничној заједници у овој сремској општини, и да је Стара Пазова најбољи пример градова у окружењу где су пријатељски и братски односи на високом нивоу. „И по томе је наша општина Европа у малом у најпозитивнијем смислу те речи. Велико ми је задовољство да подржавам рад словачких институција у Старој Пазови“ истакао је Горан Јовић.

Спортски Центар ФСС, познатији као Кућа фудбала, Словачког амбасадора оставио је без речи. Јан Варша био је изненађен целокупним спортским комплексом. “Мислим да не могу да опишем ово задовољство. Пресрећан сам што сам присутан у простору где се припремају врхунски спортисти. Стварно желим да честитам Горану Јовићу, што овако значајну и прелепу институцију има у својој општини. “ додао је амбасадор Словачке.

Словачка национална мањина чини од око 30 одсто становништва у Старој Пазови и Словаци овде имају историју дугу више од 2 века. Стога и не чуди што је амбасадор Словачке одлучио да од многих градова у Војводини борави баш у Старој Пазови.

више фотографија ОВДЕ

 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије