• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

jovan-maric“Здрав Живот“, назив је кампање за младе која има за циљ да предочи, појасни и упозори на болести зависности, наркоманију и алкохолизам. Трибина за седме и осме разреде основних школа и прве и друге разреде средњих, одржана је у позоришној сали у Старој Пазови.
Предавач на трибини био је психијатар, професор доктор Јован Марић “Цигарете и дуван, то је већ познато, донет је и закон па се спроводи нека забрана и ја то поздрављам. Алкохол је можда и већи проблем него дрога јер смо ми велики произвођачи алкохола, традиционално се код нас пије и велики број кривичних дела је урађено у пијаном стању. Умиру деца услед предозирања јер млад организам не може да преради толику количину алкохола. Онда им стално говорим, немојте хемијом да мењате расположење. Промените расположење спортом, игром, љубављу, пријатељством, учењем, сазнавањем” истакао је Јован Марић на предавању.


Нада Блам, првакиња драме Народног позоришта у Београду, пренела је у својој монодрами потресну причу Душанке Бабић, мајке Петра Бабића, наркомана који се са дрогом сусрео у првој години средње школе. Из канџи дроге Петар се на жалост, није ишчупао. На трибини је учествовала и Снежана Мишковић Викторија, дугогодишња рок звезда, која је пренела негативно искуство и последице наркоманије и алкохолизма. Викторија је причала о сусретању са хероином 1984 год. О томе како је њен први супруг умро од предозирања, о кризама, о великој количини новца који је потрошен на разне врсте наркотика, и о самом лечењу од истог. “Нисам ја дошла овде да вам причам зато што је мени досадно и лепо, дошла сам само да вас упозорим, да ако се само нађете у близини друштва које конзумира дрогу, бежите колико вас ноге носе” нагласила је Викторија.


одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије