• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

mecen-vestiЈужнокорејска компанија "Mecen IPC" отворила је фабрику у Новој Пазови "Mecen Evropa Tech", која ће производити изолационе материјале високог квалитета за домаћа и страна тржишта. Укупна вредност инвестиције процењује се на четири милиона евра. Јужнокорејска компанија је отворила фабрику заједно са домаћом фирмом "Европа инекс" из Нових Бановаца, а обележавању званичног почетка рада присуствовали су министар животне средине рударства и просторног планирања Оливер Дулић заједно са председником општине Стара Пазова Гораном Јовићем и великим бројем званица.

Ово је још једна гринфилд инвестиција, захваљујући којој је новопазовачка индустријска зона богатија за још једно име. Новоотворена фабрика бавиће се производњом еколошки најчистијег изолационог материјала који ће се користити у грађевини.

"Инвестиције попут ове су доказ да добар тим може да привуче велике инвестиције. Ово је модел будућег развоја земље, мале фабрике са неколико десетина запослених. Користиће се модерне технологије у складу са европским стандардима поштујући животну средину", нагласио је министар Дулић.

У новој фабрици је запослено 35 људи, а захваљујући Министарству економије и Агенцији за страна улагања и промоцију извоза Србије (SIEPA), који су тај пројекат подржали са 4.000 евра по запосленом, посао ће у наредне две године у тој фабрици добити 60 радника.

„Свако ко у време ове економске кризе запосли и једног човека је херој. Зато је од вечерас и „Mecen Evropa Tech“ херој и један од нових брендова општине Стара Пазова“ -истакао је Горан Јовић, председник општине Стара Пазова

Директор нове фирме "Mecen Evropa Tech" је Иван Ђурић, а на отварању је био присутан и Jong Vu Li, председник Јужнокорејске фирме "Mecen IPC".

више фотографија ОВДЕ

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије