• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Дарко ЈурковићДарко Јурковић, име је тридесетшестогодишњег младића из Голубинаца, који је пре десет година преживео тешку саобраћајну несрећу, у којој је остао непокретан. Након неколико операција и рехабилитације која није резултирала великим напретком, Дарко ипак није клонуо, и са великом жељом одлучио је да се бори да поново стане на своје ноге. Због слабости организма Дарко је већ неколико година осуђен на константан боравак у кревету, и нажалост с временом, почео је да губи функционални осећај и у рукама. По одлуци председника општине Стара Пазова Горана Јовића, последња два месеца тим људи радио је на припреми и организацији пропаганде „Ходао сам – Ходаћу“ која има за циљ, да организацијом одређених манифестација прикупи довољну количину новца за Даркову нову операцију и рехабилитацију која ће резултирати опоравком.

Дарка је данас у његовој кући где живи са мајком, посетио и председник општине Стара Пазова Горан Јовић који је у разговору са Дарком истакао важност предстојеће хуманитарне акције која за циљ има само једно, а то је да се Дарку омогући да по први пута корача са својим десетогодишњим сином.

„Ја се стварно надам да ћу успети да истрајем у овоме, и да ће ми људи добре воље помоћи, да сакупимо новац за операцију, и знам да сви имају снове, али ја бих волео да испуним свој сан и да по први пут прошетам са својим сином.“ Рекао је Дарко захваљивајући се председнику општине што га је посетио и што је покренуо хуманитарну акцију, да му помогне.

Желим да обавестим јавност Републике Србије и јавност општине Стара Пазова, да закључено са данашњим даном крећемо у једну велику акцију прикупљања помоћи за Дарка Јурковића. Без обзира што је непокретан он је пун позитивне енергије и са жељом да поново прохода. Ми ћемо ангажовати једно лице испред Дома здравља које ће контактирати све установе у Европи које врше ове врсте операција, да би се пронашли што болји услови за Дарково лечење.“ Истакао је први човек старопазовачке општине, и поручио свим људима добре воље да се у ову акцију укључе и помогну Дарку да поново стане на своје ноге.

Поред председника општине, Дарка је посетио и председник Савета МЗ Голубинци Станиша Опачић, који ће се заједно са својим тимом укључити у предстојећу хуманитарну акцију и тиме помоћи Дарку.

У наредних неколико дана објавиће се број жиро рачуна на који ће моћи да се уплате средства која ће бити усмерена ка институцији која ће се бринути о даљем Дарковом здрављу. У оквиру хуманитарне акције која следи, организоваће се неколико хуманитарних концерата и аукција.

Даркову жељу да поново прохода, у сарадњи са добрим и племенитим људима покушаће да оствари старопазовачка локална самоуправа. Уколико се прикупи неопходни новац, Дарко би са својом мајком отишао на операцију, а након тога уследила би и рехабилитација која траје око 6 месеци. Осмех би поново засијао на његовом лицу, али и на лицу његовог сина, те би за  Дарка ружна несрећна околност, која га је приковала за кревет, постала само прошлост.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије