• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Оснивачка скупштина ОУП Стара ПазоваУ формирању Општинског удружења пољопривредника, учествовало је преко две стотине пољопривредних произвођача из свих места старопазовачке општине. Општинско удружење пољопривредника Стара Пазова је добровољна организација произвођача заинтересованих за бољи положај и бржи развој аграра и бољу комуникацију како са локалном самоуправом тако и са државом и њеним институцијама. Господин Михал Балаж је у име иницијативног одбора за формирање удружења пољопривредника Општине Стара Пазова, истакао да је управо значај у овој грани привреде, јер је храна стратешка роба у свету и наши произвођачи морају да следе примере земаља које су прошле транзицију и успешно кренуле у развој ове области.

У Статуту удружења који је једногласно усвојен, наглашено је да се ради о невладиној и непрофитабилној организацији коју чине пољопривредници старопазовачке општине и грађани који их подржавају. Такође циљ организације је унапређивање пољопривредне производње и остваривање заједничких интереса у области ратарства, сточарства, повртарства, воћарства, виноградарства, развоја сеоског туризма и заштите животне средине.

Поздрављајући иницијативу пољопривредника за организовање на нивоу општине, председник општине Стара Пазова господин Горан Јовић, истакао је да је месно старопазовачко удружење током последње три године дало много корисних идеја и иницијатива у области аграра, па је формиран и општински аграрни буџет. "Очекујем и од Општинског удружења добру сарадњу и много добрих идеја у корист развоја пољопривреде, а поред канцеларије у ул. Бранка Радичевића бр 5. коју локална самоуправа адаптира за рад ове организације, обећавам и друге облике подршке." нагласио је Горан Јовић.

На оснивачкој скупштини Општинског удружења пољопривредника Стара Пазова изабран је Управни одбор од 17 чланова. За председника Управног одбора је изабран Јан Лењик из Старе Пазове, а потпредседници су Мирко Першић из Голубинаца, Александар Тишма из Старих Бановаца и Михал Балаж из Старе Пазове.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије