• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Промоција LP-a Рибље ЧорбеНакон мало мање од пола века постојања радио станице, мало мање од пола године емитовања тв програма, РТВ Стара Пазова ударила је печат на своју досадашњу историју, рад, способност, истрајност и креативност. Захваљујући способним кадровима и њиховим идејама које су од мисли до реализације прешле заиста кратак пут, од фреквенције која досиже округ Старе Пазове, сам назив медија „Радио Телевизија Стара Пазова“, данас су чули сви који су били испред својих тв пријемника. Многи не знају да је РТВ Стара Пазова најслушанији радио и најгледанија телевизија у локалу, али зато знају да је то дискографска кућа која је издала нови CD најбоље српске рок групе Рибља чорба, и уз њега лимитирану верзију дискографских плоча.

Данас је у Дому Омладине у Београду, Рок група Рибља чорба промовисала тај исти нови албум, под називом „Концерт за бригадире“, у издању РТВ Стара Пазова. Поред CD-а на којем су песме снимљене уживо са Омладинске радне акције „Ђердап 1985“ промовисана је и LP верзија, односно грамофонска плоча, коју је Рибља чорба објавила први пут након двадесет година.
„Имам слоновско памћење, био је то јако добар концерт, на коме смо заиста свирали само брзе песме, јер смо се осећали јако. Рибља чорба неће и не жели да живи од старе славе, и на данашњи дан могу да најавим нови 19-ти студијски албум Рибље чорбе чији ће продуцент бити Џон Мекој, а издавач ће бити сигурно РТВ Стара Пазова.“ Истакао је Бора Ђорђевић на конференцији након промоције.
Миша Алексић се надовезао на Бору, похваливши обављен посао и само издање LP-а. „ Што се тиче ове плоче мислим да је то одличан материјал, у то време били смо чврсти, право рокерски настројени, и задовољство је још веће јер сам заиста уживао док сам поново слушао старе а до сада необјављене снимке.“

Преузимање материјала, и песама Рибље чорбе, РТВ и дискографску кућу Стара Пазова, није коштало ништа. На запрепашћење и чуђење многих, целокупан материјал добијен је бесплатно. Председник општине Стара Пазова, а у овом случају и извршни продуцент целокупног пројекта Горан Јовић, рекао је јако битну ствар: "Неки музички материјали једноставно немају цену. Немају је зато што је у овом случају пресудило пријатељство, и велика љубав према музици. Потрудио сам се да неко своје слободно време усмерим ка томе да будем извршни продуцент, зато што то нашу издавачку кућу неће ништа да кошта. Рибља Чорба двадесет година није издала грамофонску плочу и ово је било право време да се то уради. Плоча је штампана у лимитираном тиражу од хиљаду примерака и неће бити доштампавања. Посебно ми је драго да је издање 001 дискографске куће РТВ Стара Пазова, баш бенд 001 у Србији и регији.“

Директор РТВ Стара Пазова Милош Лазић, имао је много шта да саопшти присутнима и медијима који су пратили сам догађај, јер је и за њега самог заиста драгоцен и поносан тренутак бити на челу дискографске куће која потписује тренутно највећи музички пројекат у Србији. „ Захваљујући дигиталним медијима, издаваштво више није ексклузивна ствар, није скупа. Поносан сам што је прво издање РТВ Стара Пазова заиста велики и прави музички подвиг".

Изненађење које је извршни продуцент Горан Јовић оставио за крај манифестације, Бору, и остале чланове бенда као и све присутне оставило је без даха. Наиме, Градски тамбурашки оркестар Стара Пазова, након промоције новог албума Рибље чорбе, ступио је на сцену, и у свом маниру, под вођством магистра Љубинка Лазића, интерпретирао неколико песама Рибље чорбе.

С обзиром да ће РТВ Стара Пазова бити издавач и следећег албума Рибље чорбе, продуцент истог ће бити већ поменути Џон Мекој, за оне који не знају Џон Мекој је британски бас гитариста и композитор који је славу стекао радећи са легендарним Јаном Гиланом. Осим што је музичар, Мекој је и продуцент, а Рибљој чорби продуцирао је три значајна албума у каријери - "Мртву природу", "Бувљу пијацу" и "Истину".

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије