• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Делегација општине Стара Пазова, на челу са председником општине господином Гораном Јовићем, била је у Братислави, на позив новоименоване амбасадорке Србије у Словачкој, Радмиле Хрустановић.

У пратњи председника општине Стара Пазова били су: др. Мишо Филип, председник савета МЗ Стара Пазова, Слободан Јовановић, председник извршног одбора савета МЗ Стара Пазова, и Александер Бако, директор Центра за културу.

У Амбасади Србије одржан је двочасовни састанак са амбасадорком Хрустановић, на коме се разговарало о бројним темама.

„Веома је важно да смо успоставили тај први контакт, и колико је битна сарадња општине Стара Пазова са Амбасадом Србије у Словачкој, с обзиром да велики број Пазовчана и живи у Братислави, и да постоје нераскидиве везе Словака са матичном земљом Словачком. Јако је битно да смо се договорили да наша општина успостави одређену сарадњу са словачким градом Трнава, првенствено спортску сарању, с обзиром да је и некада ФК Јединство имао сарадњу са ФК Спартак из Трнаве.“ Истакао је Јовић.

Председник општине посетио је и општину Милославов.

„Не само да је сарадња успостављена ,него је договорен и нови вид сарадње који ће бити у фебруару. Планирано је да општина Стара Пазова потпише споразум са пет општина Братиславског региона. То је микрорегион који излази на Дунав, и да будуће пројекте које будемо конкурисали за фондове ЕУ, буду пројекти везани за dунавску обалу. Општине са којима се потписује споразум су: Милославов, Ровинка, Хамулиаково, Дунајска Лужна и Каљиниаково.“ Рекао је Јовић

Током посете Словачкој, пазовачка делегација, потписала је протокол о сарадњи наше општине и удружења Пазовчана у дијаспори. Ми ћемо мајске свечаности и "сусрете Пазовчана" у фебруару, у дијаспори да дигнемо на највиши ниво, уз подршку амбасадорке Хрустановић, додао је председник општине Стара Пазова.

Општина Стара Пазова је такође учествовала на великом међународном хуманитарном базару, који је на једном месту окупио све земље које имају своја представништва у Словачкој.

Последњег дана у Словачкој, наша делегација имала је састанак са представницима привредне коморе Братиславског региона. - С обзиром да је скоро презентован "Бизнис портал" општине Стара Пазова , где се на адекватан начин презентује шта то привреда у нашој општини има да понуди, а нуди много, на такав начин ћемо моћи да повежемо и умрежимо наше привреднике са привредницима из Братиславског региона.

Посета Словачкој Републици била је и више него радна за челнике општине Стара Пазова. Успостављени су бројни контакти, у најбољем светлу општина је представљена на хуманитарном базару, стара пријатељства су се још више продубила, а Стара Пазова је заиста представљена као општина бизниса и спорта.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије