• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Освештање обновљеног Храма Светог ИлијеУ светлости дана Св. Јована Златоустог, Епископ Сремски Василије, освештао је обновљени храм Св. пророка Илије у Старој Пазови, који је изграђен далеке 1829. године, а његов барокни иконостас потписао је аустроугарски уметник Bil Hauer.

Изузев чињенице да је данашни торањ постављен 1907. године, може се рећи да је први пут детаљно обновљен и духовно оснажен у нашим данима. Литургију Св. Јована Златоустог, на којој је старешина храма Срђан Ђурђевић произведен у чин протојереја, служио је епископ Василије заједно са свештенством и монаштвом епархије Сремске. Обнављајући овај свети храм, ја дубоко верујем, да се и ми помало обнављамо у души својој, поручио је присутнима, Епископ Сремски Василије.

2007. године у пролеће, ми смо почели са рестоурацијом овог храма, и колико је труда уложено, могло се чак можда саградити и нови храм, него обновити овај стари. Ми смо га ето, са вољом и љубављу, искреном и правом, реновирали уз помоћ Владе АП Војводине, истакао је протојереј Срђан Ђурђевић, старешина Храма.

Уз Владу АП Војводине, обнову храма помогле су и Општина и МЗ Стара Пазова, и бројни верници. Све укупно уложено износи између 50 и 60 хиљада евра.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије