• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

ПОСАО ЗА МЛАДЕ ПРИПРАВНИКЕМлади приправници из Старе Пазове, добили су шансу да раде у струци. Седморо младих људи званично је запослено код пет привредника са територије старопазовачке општине.

Наиме, Општина Стара Пазова у сарадњи са Националном службом за запошљавање реализовала је овај програм како би се младима пружила шанса за запослење.

 


На почетку свечаности уручивања уговора, приправнике и привреднике је поздравила Сузала Илић, руководилац Одељења за привреду и локални развој општине Стара Пазова и изразила наду да ће наредне године бити запослено још више приправника.
"Ово је само једна од мера запошљавања лица са евиденције Националне службе за запошљавање у оквиру Локалног акционог плана запошљавања за ову годину", нагласио је Срђан Станковић, заменик председника Скупштине општине Стара Пазова. Мира Шулаја из Националне службе за запошљавање се захвалила Општини Стара Пазова на сарадњи, а Миленко Вучиновић, председник Савета за запошљавање општине Стара Пазова најавио је израду Акционог плана запошљавања за наредну годину.

Мирјана Јовишић из Старе Пазове је међу седам приправника који су добили посао. Мирјана је завршила Мастер студије на Факултету организационих наука, за финансијски менаџмент, а запослена је у Општем удружењу предузетника у Старој Пазови. „Значи ми много, нисам имала прилике да стекнем знања и искуство у својој струци у области економије и мислим да ће ми много помоћи за даљи рад и касније за апликације за нови посао, ако не останем овде“, истакла је Мирјана.

Програм запошљавања приправника реализовала је Национална служба за запошљавање у срадњи са Општином. Они ће имати обавезу да послодавцу исплаћују примања за запослене, с тим што служба даје 49 посто, а Општина 51 посто средстава.


Младима су уручени закључени уговори о запошљавању на годину дана уз плату од 22 хиљаде динара.
Подсетићемо, да се у старопазовачкој општини сваке године прави Локални акциони план запошљавања и да се тај план и спроводи.
Тако ће ускоро бити донет нови Локални акциони план за 2012. годину са циљем да се идуће године запосли још већи број људи.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије