• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ СТАРА ПАЗОВА НА СТУДИЈСКОМ ПУТОВАЊУ У РИЈЕЦИУ оквиру пројекта "Европске интеграције и локални развој - ка успешним стратегијама и добром управљању" у организацији Београдског фонда за политичку изузетност и Академије за политички развој из Загреба,

у тродневној студијској посети Ријеци били су представници јавног, цивилног и пословног сектора из Србије.

Представници Општине Стара Пазова који су били учесници студијске посете су: Миленко Бубоња, руководилац Одељења за стамбено - комуналне послове, заштиту животне средине и инспекцијске послове, Милош Јовић, руководилац сектора планирања, правних и општих послова Дирекције за изградњу, Вјера Рудовић, одборница Скупштине општине и председница Комисије за родну равноправност, Наталија Караџић, стручна сарадница у Кабинету председника општине, Мирјана Комненовић, стручна сарадница за социјалну политику у Кабинету председника општине.

Програм се остварује у партнерству са Саветом Европе у склопу програма Сцхоол оф Политицал Студиес ин Соутх-Еаст Еуропе, у којем учествује и Београдски фонд за политичку изузетност. Темељни циљ деловања је развијање демократске политичке културе међу врхунским младим кадровима, те подстицање дијалога и њихове међусобне сарадње на питањима од општег друштвеног интереса.

Пројект "Европске интеграције и локални развој - ка успешним стратегијама и добром управљању" усмерен је на изградњу и јачање капацитета доносилаца одлука у локалним заједницама, посебно током даљег процеса интеграције Републике Србије у Еуропску унију. Пројект се реализује кроз семинаре на којима учествују локални лидери политичких странака, представници локалних самоуправа, као и представници медија, пословног сектора и цивилног друштва. Циљ овог студијског путовања је предочавање примера добре праксе у Хрватској, нарочито у контексту процеса интеграције у ЕУ и постизања одрживог развоја локалних заједница. Имајући у виду да је Град Ријека пример савремено организиране локалне самоуправе и град који упркос изазовима успева успешно да развија своје потенцијале, управо је Ријека изабрана као место студијског путовања.

Учеснике студијског путовања је у Салону Града Ријеке примио заменик градоначелника Жељко Јовановић и саветница градоначелника за ЕУ пројекте Сузана Белошевић Ромац, а на пријему је био и конзул Републике Србије у Ријеци Зоран Поповић. Заменик градоначелника изразио је уверење да ће учесници студијског путовања у Ријеци добити многа корисна искуства, будући да се ради о Граду који је, темељем истраживања удружења Гонг, проглашен најтранспарентнијим градом у Хрватској.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије