• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

ИНВЕСТИРАЈТЕ У СТАРУ ПАЗОВУ - КЛИМА ЈЕ ПОВОЉНА На београдском аеродрому "Никола Тесла" данас је представљена нова кампања за промоцију инвестиција у Србију и осам општина које су сертификоване као средине које су повољне за улагање, међу којима је и општина Стара Пазова.

Захваљујући подршци аеродрому али и привредника, осам општина добило је прилику да промовише своје инвестиционе потенцијале пре око три милиона путника наредних годину дана, рекао је Владимир Чупић, председник Управног одбора Националне алијансе за локални економски развој.

То је наставак добре сарадње са НАЛЕДОМ рекао је Велимир Радисављевић, директор аеродрома, поручујући носиоцима сертификата да није довољно остварити сертификате и применити европске стандарде, већ да је већа обавеза примењивати то пракси.

Србија је привукла више од 12 милиарди долара страних директних улагања за пет година и постала главна ивестициона локација у југоисточној Европи, нагласио је Дејан Радуловић, помоћник министра економије и регионалног развоја.

Општине су морале да прођу око стотину критеријума НАЛЕД-а, да би добиле сертификат о повољном пословном окружењу, али могле су и да науче о потребама које имају инвеститори и како да изађу у сусрет таквим потребама, и да им се приближе, рекла је Сусан Кутор, дирецтор Канцеларије за економски развој УСАИД.

Бранислав Недимовић, градоначелник Сремске Митровице је у име свих локалникх самоуправа истакао да је НАЛЕД успоставио добре стандарде за локалне самоуправе што је веома битно за стране инвеститоре.
Бојан Стојадиновић, директор компаније Муехлбауер у Србији, представљајући ову Немачку фирму нагласио је да је кључна ствар доласка фирме у Србију, конкретно у Стару Пазову не само велика близина инфраструктури, два велика града већ и оперативна општина, и председник општине господин Горан Јовић, који је заиста учинио све, да би компанија Муехлбауер добила најповољније услове.

После представљања најзначајнијих инвестиција у ових осам општина где су поред Старе Паазове и Срмеска Митровица, Чачак, Ваљево и Ниш, додељене су плакете НАЛЕД-а градоначелницима И партнерима.

Плакету је за Стару Пазову примио председник општине Стара Пазова господин Горан Јовић, који је том приликом нагласио, да је лепо што кампања почиње управо на аеродрому, јер је то први сусрет страних инвеститора са истим. Најбоља реклама је и то што сами инвеститори причају о општини где су почели инвестиције, рекао је Горан Јовић.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије