• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Постављен камен темељац MilbaueraДанас у 12:00 часова у Старој Пазови у Индустријској зони, свечано је постављен камен темељац технолошког парка немачке компаније MUEHLBAUER TECHNOLOGIES.

У технолошком парку који ће бити једини парк те врсте у Европи, производиће се елементи високе технологије за подршку индентификационим документима.
Уз захваљивање Министру економије, Министру животне средине, СИЕПИ и људима из компаније Милбауер што су дошли у Стару Пазову, председник општине Стара Пазова господин Горан Јовић с поносом је нагласио да је ово велики дан за Стару Пазову и велики дан за Србију. "Уверен сам да ћемо већ у марту месецу следеће године бити сведоци јединственог и једног од најсавршенијих технолошких паркова у овом делу Европе, који ће отворити преко стотину нових радних места и запослити високо образоване стручњаке"

Постављању камена темељца присуствовао је и сам власник компаније, господин Jozef Milbauer који је са одушевљењем показао спремност немачке компаније да улаже и развија нове пројекте на територији Србије. Захвалан председнику општине Горану Јовићу на поверењу, нада се скоријим инвестицијама у нове пројекте на територији Србије.

Министар животне средине, рударства и просторног планирања, господин Оливер Дулић нагласио је како је ово веома важна инвестиција за Србију, јер je Milbauer веома јака компанија која ће нам запослити младе и школоване кадрове. Што се тиче субвенција и административних процедура ово је доказ да Закон о грађењу и планирању добро функционише у области брзог издавања грађевинских дозвола. "Ако неко жели да гради, онда нека додје у Стару Пазову и сам се увери како се све јако брзо решава" истакао је Дулић.

Закључујући да је ово добар дан за Србију, и да ћемо до краја марта имати завршен технолошки центар, јако је битно да ће преко стотину инжењера, високо образованих грађана Србије имати могућност да памет оставе у својој земљи, и такође своје знање које ће применити на најсавршенијим уређајима извезу у друге државе.
"Битно је да интересовање страних инвеститора за Србију постоји, и доказ за то је одлука компаније Milbauer да технолошки парк изгради у Старој Пазови." изјавио је Министар економије и регионалног развоја господин Небојша Ћирић.

Завршну реч дао је и директор Milbauer-а у Србији, господин Бојан Стојадиновић:
"Наш успех је очигледан, ово је амбициозан пројекат који се брзо одвија. Сад нам преостаје само да делима покажемо реализацију и дајем вам обећање да ћемо испунити сва ваша очекивања."

MUEHLBAUER TECHNOLOGIES ДОО је ћерка фирма немачке компаније “Muehlbauer Holding AG&Co. KGaA” која је светски лидер у производњи технологије за израду идентификационих докумената и за коју у Европи и САД – у ради око 2000 људи, већином високообразованих.
Фирма "Milbauer" је преко Програма Министарства економије за доделу бесповратних средстава, за подстицај инвестиција, који администрира Агенција за страна улагања и промоцију извоза Републике Србије (СИЕПА), добила укупно четири милиона евра, у оквиру којих је 500.000 евра одобрено за отварање 100 нових радних места, по 5.000 евра за свако.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије