• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Коњи врани, а још разиграни, то је био само део слике коју су могли да виде сви који су присуствовали прослави дана МЗ Сурдук. Све је почело отварањем изложбе слика жена чланица Удружења ликовних уметника Леонардо из Нових Бановаца, које су Сурдучанке. Љубица Шаковић, академски сликар, Ружица и Добринка Шашић, као и организатор изложбе у име локалне библиотеке Олгица Суботић са својим платнима.

Поред сликарки, присутни су на изложби могли да виде и костиме које су сашили чланови Културно уметничког друштва Бранко Марковић из Сурдука. Председник општине Стара Пазова Горан Јовић погледао је изложбу, а затим отворио пут ка Светионику на Дунаву, ка обележју погинулима у Другом светском рату. Такође председник општине отворио је и коњичко такмичење, 18-то Отворено првенство у парадним коњичким запрегама Сурдук 2011. Коњички клуб „Конверзано“ је и ове године на такмичењу угостио бројне коњаре из Кикинде, Карађорђева, Новог Сада, Путинаца, Батајнице, Старе Пазове, Белегиша, који су своје снаге одмеравали у двопрегу, тропрегу, четворопрегу и вишепрегу, као и у ревијалном такмичењу, а посебно признање је додељено под називом "Меморијал Радице Дроњка" чувеног коњара из Сурдука. Бројна публика је уживала у вожњама фијакера, умећу оних који су управљали запрегама, а част да се у колони провоза до игралишта где је цела манифестација одржана имали су сви гости као и председник општине Горан Јовић. А међу уваженим званицама био је Сурдучанин, амбасадор Миодраг Божиновић, Никола Мирков директор РТС-а, делегација братског Карађорђева као и представници локалне самоуправе. Меморијал Радице Дроњка освојио је Милан Гаковић из Куцуре. У конкуренцији двопрега, такмичарски део, надметале су се 32 запреге. Трећи је био Милан Катић из Фаркаждина, други Синиша Пауновић из Сурдука, а први Милан Станић из Добановаца. У категорији четворопрега Милан Гаковић био је трећи, Миленко Радаковић други, а прво место освојио је Милан Станић из Добановаца. У конкуренцији двопрега, ревијални део, такмичили су се само возачи који нису учествовали у такмичарском делу, било их је 16. Трећи је био Милан Ђурђевић из Пећинаца, друго место освојио је Иван Илић из Старе Пазове, а први је био Рајко Грујић из Старе Пазове. Апсолутни победник била је Војна установа Карађорђево, са возачем Недељком Срдићем, која је освојила таписерију Атељеа Антре. За најбољег пастува награђен је Зоран Тураковић из Сурдука. У конкуренцији петопрега: победио је Милан Станић, а други је био Миленко Радаковић из Сурчина. У конкуренцији тропрега: трећи је био Никица Николић из Добановаца, други Бранислав Цвркаљ из Белегиша, а први МиИован Грујић из Старе Пазове.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије