• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе расписало је Јавни позив за доделу бесповратних средстава у оквиру Програма подршке регионалном и локалном развоју у 2013. години. Програм се спроводи у циљу подршке равномерном регионалном развоју, повећања конкурентности у регионима и јединицама локалне самоуправе, унапређења међуопштинске, међурегионалне, прекограничне и међународне сарадње.

Програм обухвата три мере:

  • Мера повећања регионалне и локалне конкурентност;
  • Мера суфинансирања учешћа акредитованих регионалних развојних агенција и јединица локалне самоуправе у реализацији регионалних и локалних пројеката;
  • Мера суфинансирања годишње чланарине јединица локалних самоуправа за рад и пословање акредитованих регионалних развојних агенција.

Средства предвиђена за реализацију Програма у 2013. години износе 70 милиона динара. Право на коришћење средстава, у зависности од мере, имају средња привредна друштва, акредитоване регионалне развојне агенције и јединице локалне самоуправе које испуњавају услове из Јавног позива.

У циљу повећања привредне активности и конкурентности предузећа у локалним самоуправама које су по степену развијености сврстане у трећу и четврту групу, кроз Меру повећања регионалне и локалне конкурентности, предвиђано је суфинансирање трошкова предузећа који се односе на усклађивање са захтевима стандарда за производ. То подразумева изградњу, доградњу, адаптацију и инвестиционо одржавање објеката предузећа за потребе усклађивања са захтевима стандарда за производ. Програм подржава и активности на развоју новог и побољшању постојећег производа, као и њиховој промоцији.

Кроз посебну Меру, обезбеђује се и суфинасирање учешћа акредитованих регионалних развојних агенција у реализацији пројеката од значаја за регионални развој, као и суфинансирање припреме

пројектно-техничке документације за пројекте пословне инфраструктуре које ће реализовати локалне самоуправе. Такође, предвиђена је и финансијска подршка локалним самоуправама у реализацији пројеката од значаја за регионални развој.

Програм садржи и Меру чији је циљ суфинансирање чланарине јединица локалне самоуправе за рад и пословање акредитовних регионалних регионалних агенција. Суфинасирање чланарине се врши у складу са степеном развијености јединице локлане самоуправе.

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе Програм спроводи у сарадњи са Националном агенцијом за регионални развој.

Потребну документацију можете преузети овде.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије