• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

На основу члана 149. Закона о енергетици („Службени гласник РС”, бр. 57/11, 80/11-исправка и 93/12 и 124/12), Влада Републике Србије је донела Уредбу о енергетски заштићеном купцу („Службени гласник РС”, број 27/2013), која је ступила на снагу 23.03.2013. године, а примењује се од 01.04.2013. године, којом се ближе прописују критеријуми, начин заштите, услови, рокови и поступак за утврђивање статуса енергетски заштићеног купца, извор и начин обезбеђивања средстава за испоруку одређених количина електричне енергије или природног гаса под посебним условима и начину вођења евиденције енергетски заштићених купаца.

Обавештавамо грађане да сходно Уредби, Захтев за издавање уверења о стицању статуса енергетски заштићеног купца могу поднети на писарници Општинске управе општине Стара Пазова, Светосавска 11. Уз захтев је неопходно поднети следећа документа:

  • Доказ о броју чланова домаћинства са именима и презименима и ЈМБГ (извод из матичне књиге рођених и венчаних, оверена изјава два сведока)
  • Доказ о укупним месечним примањима и приходима чланова домаћинства
  • Доказ службе за катастар непокретности из места пребивалишта и места рођења о поседовању непокретности и приходима од непокретности
  • Доказ о праву својине на непокретности у којој живи домаћинство
  • Уверење пореске управе да ли поседује имовину која подлеже опорезивању
  • Доказ о закупу стана/куће
  • Последњи рачун за електричну енергију/природни гас на адреси становања

Посебно напомињемо да према члану 5. став 6. Уредбе, корисници права на новчану социјалну помоћ и дечијег додатка, који су то право остварили по прописима којима се уређује социјална заштита, стичу статус енергетски заштићеног купца без подношења захтева на основу података којима располаже министарство надлежно за послове социјалне заштите, а у складу са условима из члана 4. ове уредбе.

Све додатне информације могу се добити сваког радног дана од 08,00 до 15,00 часова, у згради Општине Стара Пазова, у канцеларији бр.2 (приземље) или на телефон 022/310-170, локал 308, 022/316-344, и путем e-mail: vlasta.ruman@starapazova.eu, контакт особа Власта Руман. Образац захтева можете преузети на писарници Општинске управе општине Стара Пазова или у електронском формату.

Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине, Министарство рада, запошљавања и социјалне политике, Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе су објавили Додатно објашњење о реализацији Уредбе о енергетски заштићеном купцу(„Службени гласник РС”, број 27/2013) које можете преузети овде.

Текст Уредбе о енергетски заштићеном купцу („Службени гласник РС”, број 27/2013) можете преузети овде.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије