• Prečítané: 4331x

Похвале руководству Општине Стара Пазова за остварене резултате у развоју спорта

naslovna-pohvale-rukovodstvu-opstine-stara-pazova-za-ostvarene-rezultate-u-razvoju-sportaОпштина Стара Пазова угостила је у среду, 3. априла министра омладине и спорта Владе Републике Србије Вању Удовичића, који је у друштву првог човека Општине Ђорђа Радиновића, посетио терен и нову управну зграду ФК „Подунавца“ у Белегишу, где је присуствовао и тренингу млађих категорија фудбалера клуба. Након разговора са управом клуба и тренерима, сета пенала и дружења са децом, министар Удовичић је дочекан у Новим Бановцима у школској спортској сали ОШ „Никола Тесла“. Министра је аплаузом поздравила пуна сала младих спортиста, а тренинг су одржале одбојкашице ЖОК „Омладинац“. Овде се министар задржао у разговору и дружењу са младим спортистима, а уручена је и спортска опрема за тренинге и опрема за салу.

Тема разговора са председником Општине, спортским функционерима и спортистима била је посвећена потреби заједничког деловања на даљем стварању још бољих услова за даљи развој система спорта, али и начинима за отварање нове перспективе младих кроз њихов ангажман и укључивање.

"ЖОК "Oмладинац" неколико година у низу остварује сјајне резулатате, као и клубови у свим дисциплинама и категоријама из свих места старопазовачке Општине. Улагања у развој спорта у континуитету показује ефекат кроз бројне успехе клубова на такмичењима. Овом приликом бих захвалио господину министру на овој посети, која нам пуно значи и охрабрује нас у нашим напорима да још више и боље улажемо у развој свих спортова у нашој Општини. У току је неколико капиталних инвестиција које ће, надамо се, у наредном периоду, помоћи Пазови да изнедри још нових, великих спортских имена преко којих ће се и даље преносити добар глас о нашој Општини и нашој земљи", закључио је у свом обраћању медијима, председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

“Увек је корисно истицати примере добре праксе, и могу рећи да је мени, кад је реч о омладини и спорту, лако када дођем у Пазову, када разговарам са председником општине, јер председник Радиновић је ставио у врх својих приоритета и омладинску политику, али и систем развоја спорта на територији општине Стара Пазова. Мислим да је то пример како друге општине треба да гледају на младе, на систем спорта, јер даћу вам један податак који је за свако поштовање, а то је да свака школа има фискултурну салу, да сваки клуб има услове за бављење спортом, сваки фудбалски терен је обезбеђен, ограђен, сређен и уредан. Такође, сви клубови имају могућност да бесплатно користе све хале, завршава се такође и нова хала, одакле су наше шампионке у школском спорту које су представљале државу на светском првенству а поменуо би и кадеткиње које су треће у Србији. Ова хала у којој они тренирају добиће до краја године скроз нови изглед, цела школа ће се реновирати, а самим тим ће одбојкашице као и други спортисти добити идеалне услове за бављење спортом. Тако да, лако је када се дође у такву Општину, и када можемо да причамо, када су решени ситни проблеми и када можемо да причамо о круцијалним стварима, побољшању система спорта и јачању оних спортова који немају довољну заступљеност како у медијима тако и на републичком нивоу. Због тога, хвала председнику Општине што посебну пажњу посвећује и мањим спортовима, што је за свако поштовање“, изјавио је министар Удовичић.

Да подсетимо, у спортску инфраструктуру се у општини Стара Пазова континуирано, плански и по приоритетима, улаже још од 2012. године и доласка председника Радиновића на чело локалне самоуправе. Због досадашњих спортских резултата и улагања, сврставамо се међу најуспешније када је спорт у питању. Осим што је до сада изграђена нова спортска хала са кугланом у месту Голубинци, адаптирана дворана у Старој Пазови, спортска сала у Војки, обновљени сви терени фудбалских клубова уз постављање нових травњака и нових модерних заливних ситема, изграђени неопходни објекти за спортске клубове, обезбеђене нове трибине, локална самоуправа финансира функционисање и рад више од 70 спортских клубова. Спортска опрема за све клубове се редовно занавља, а кроз подршку су заступљене све категорије спорта које постоје у Општини.

Крајњи резултат и позитивни показатељ је да се број младих, који се опредељују за бављење спортом, постаје значајно већи, а освојена места на националним и међународним сопртским тајмичењима су, из године у годину, све бројнији.

Од актуелних капиталних инвестиција у области спорта, току 2019. године, реализује се изградња спортске хале у Старим Бановцима, која ће бити централно место за спортисте из Сурдука, Белегиша и Старих и Нових Бановаца. Затим, почиње изградња нове тренажне спортске хале у Новој Пазови, завршава се и изградња нова два спортска терена и управне зграде ФК „Омладинца“ у Новим Бановцима, а наставиће се и улагања у све спортске сале при школама, што је наставак обнове након до сада урађених нових паркета, реконструисаних мокрих чворова, свлачионица у скоро свим школским салама на територији Општине.

Фотографије: