• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna-fabrika-sladoleda-froneri-adriatik-svecano-otvorena-u-staroj-pazoviФабрика сладоледа „Фронери Адриатик“, свечано је отворена данас у Старој Пазови. Нове производне погоне компаније званично су отворили генерални директор компаније „Фронери“ Ибрахим Наџафи, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, Ђорђе Милићевић, потпредседник Покрајинске Владе и председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

Фабрика у чију је модернизацију уложено 15 милиона евра, извози у 24 земље, док је поред 70 нових стално запослених, посао добило и више од 350 сезонских радника. Захваљујући улагањима, производни капацитети су у односу на 2017. повећани за 60 одсто.

„Тим на челу Фронери-ја представља спој индустријске експертизе и пословних способности компанија Nestle и Р&Р. Ово глобално заједничко улагање показало се као успешно и од када је компанија повећала производњу, Фронери је инвестирао значајна средства од 15 милиона евра у реновирање и проширење фабрике у Старој Пазови. Велико нам је задовољство што континуираним улагањима значајно доприносимо развоју Старе Пазове, те охрабрујемо и остале компаније да улажу у развој локалних заједница”, изјавио је господин Ибрахим Наџафи приликом свечаног отварања Фронери фабрике.

„Ово је још једна значајна инвестиција у општини Стара Пазова, која ће донети вишеструке бенефите, од нових радних места, што директно утиче на квалитетнији живот наших грађана, до снажнијег локалног пословног окружења. Највећи позитивни резултат је даљи привредни раст и развој наше Општине и наше земље. Поверење компанија европског и светског реномеа, које су попут ове компаније, активне на многим тржиштима широм света, и њихова стратешка одлука да се развијају управо овде у старопазовачкој Општини, је велики подстрек да радимо вредније, више и боље. Хвала им на томе“, закључио је председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

На свечаном отварању присутнима се обратио и потпредседник Покрајинске Владе Ђорђе Милићевић, који је изразио задовољство због реализације овако значајне инвестиције. Задовољство свих званичника са врхунском технологијом производње, коју су приликом обиласка видели у погонима било је очигледно, о чему је нарочито говорио министар Бранислав Недимовић, нагласивши да је примена најсавременијих технологија у прехрамбеној производњи један од важних показатеља да се и Србија уврстила међу европске земље где се поштују високи стандарди.

Укратко о инвестицији и проширењу капацитета, „Фронери“ брендови

О значају и обиму целог подухвата говори податак да је стара површина фабрике од 12.000м² сада готово удвостручена и износи 23.500м². Од тога, новоизграђене и проширене површине износе 18.500м². Производно постројење се састојало од 6 линија, а са новим улагањима тај број је двоструко увећан, те фабрика сада поседује 12 производних линија. Данас компанија „Фронери“ извози своје производе у 24 земље.

Производи из фабрике Фронери Адриатик на нашем тржишту су познати под робном марком Nestle сладоледа, међу којима су популарни Best, Nirvana, Topgun, Pirulo, Hit, Nesquik, Kit Kat, Oreo, Aloma и Familia сладоледи.

Историјат компаније:

Компанија „Фронери“ основана је 2016. године, као глобално заједничко улагање у области сладоледа, смрзнуте хране и хладних млечних производа, спајањем компанија „Nestle“ и „Р&Р“. У основи пословања компаније су уграђени успеси снажних Nestle брендова и искуство у дистрибуцији, као и конкурентне производне перформансе компаније Р&Р и њено значајно присуство у малопродаји.

Са прометом од приближно 2,6 милијарди евра, Фронери послује у 22 државе широм света, запошљавајући готово 15.000 људи. Седиште компаније је у Великој Британији, а њени огранци су широм Европе, на Блиском Истоку (изузимајући Израел), у Аргентини, Аустралији, Бразилу, Филипинима и Јужној Африци.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter