• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna-pokretanje-sopstvenog-biznisa-kroz-projekat-istrazi-svoj-biznisСа жељом да се у Војводини смањи број незапослених младих лица, афирмише развој предузетништва и повећа број оних који су покренули сопствени бизнис, осмишљен је и реализован пројекат “Истражи свој бизнис - фаза 2”. Швајцарска агенција за развој и сарадњу је са 25.000 франака подржала пројекат чији је носилац Регионални едукативни центар „Банат“ из Зрењанина, а партнер град Кикинда.

Као једна од седам институција од значаја из јавног сектора, у овај пројекат се укључила и Општина Стара Пазова како би пружила неопходну стручну подршку. Пројекат се реализује на територији три локалне самоуправе у АП Војводини, у Кикинди, Новом Саду и у Општини Стара Пазова, у трајању од 12 месеци са циљем смањења дугорочне незапослености, односно повећања броја запослених младих лица која су имала статус незапослених лица и развоја АП Војводине као напредног друштва заснованог на знању.

Овај пројекат је пружио могућност младим, незапосленим лицима са територије АП Војводине да, кроз адекватне обуке и континуирану менторску подршку, развију своје пословне идеје, унапреде своје вештине и знања и спремни се отисну у предузетничке воде. Преко 90 учесника из све три локалне самоуправе прошло је основну обуку из предузетништва, а након даље селекције и напредне обуке, по четири најбоља полазника из свих општина и градова учесника су након регистрације привредних субјеката добили новчане награде у износу од 2.000 франака и 180.000 динара, као и нефинансијску консултантску подршку пројектних партнера у почетном периоду пословања.

Подршку пројекту „Истражи свој бизнис - фаза 2“ пружили су Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство омладине и спорта, Покрајински секретаријат за привреду и туризам и Национална служба за запошљавање.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter