• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Municipality administration of Stara Pazova, st. Svetosavska, 22300 Stara Pazova

Municipality of Stara Pazova, Srem, Vojvodina - official page

Official page Municipality of Stara Pazova

naslovna-zapoceti-radovi-izgradnje-rehabilitaciono-holistickog-centra-u-staroj-pazoviУ току је реализација једног од значајних пројеката општине Стара Пазова који подржава инклузију деце и младих са сметњама у развоју и деце са развојним потешкоћама.

Реализација пројекта „Развој иновативних услуга социјалне заштите намењених рањивим групама у Старој Пазови“ је започета у децембру 2015. године уз подршку Европске Уније и у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Укупна вредност пројекта је 232,812,88 евра, од чега делегација Европске Уније финансира 85%, а општина Стара Пазова доприноси са 15%. Кроз сарадњу са Владом АП Војводине и Покрајинским секретаријатом за финансије општина Стара Пазова је успела, да за потребе реализације пројекта, преко конкурса, обезбеди додатна средства.

Холистичко рехабилитациони центар „Ослонац“ ће бити саграђен у дворишту школе за основно и средње образовање „Антон Скала“ у Старој Пазови која уједно, уз стручну помоћ школе за основно и средње образовање „Милан Петровић“ из Новог Сада, пружа подршку реализацији пројекта. Постављањем основе, изливањем темеља и будућим радовима ускоро се очекује и крај изградње целог објекта.

Центар „Ослонац“ ће бити прилагођен особама са инвалидитетом и садржаће слану собу и две сензорне собе у којима ће се пружати подршка деци и младима са раличитим потешкоћама (поремећаји пажње, различите врсте сензорног оштећења, одређене здравствене потешкоће). Услуга ће бити доступна кроз пројекат ученицима школе за децу са сметњама у развоју, а по завршетку пројекта и ученицима типичних школа која има подршку дефектолга.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Оfficial facebook page of municipality of Stara Pazova

 

Newsletter